Alumínium anyagok feldolgozása

Alkatrészek

Alumínium anyagok feldolgozása

Miután beérkezett az alumínium alapanyag a raktárunkba, nagy mennyiségben, szálban, a darabolós kollégáink nekiállnak és méretre vágják a csöveket.
Mivel mérete és az anyaga engedi, egyszerre több szálat is lehetséges darabolni, csak a megfelelő módszert kell használni.A következő folyamat a préselés, ahol pneumatikus présgép segítségével a csöveket megszilárdítjuk. Esztergálásnál lyukat fúrunk az alkatrész véződéseibe, majd a biztos illeszkedés miatt a megfelelő tűréshez esztergáljuk. Ezután a saját készítésú lyukasztógépünk a megfelelő pozíciókban kiszakítja az anyagot, többféle lyukméretben is egyszerre. Még utoljára visszakerül az alkatrész az esztergára és egy végső beszúrás készül rajta, amivel meghatározzák az illeszkedésének a maximum pozícióját.
Végül utómunkát hajtunk végre rajta, sorjázzuk az alkatrészt és felkerül a szereldénkbe.

A szereldében célgépek várják az alapanyagot, minden egyes fázisnál.
Először különbféle ragasztókkal és ragasztási módszerekkel egy bizonyos szűrőpapír kerül a felületre, pontosan, méretre vágva.
Ezután egy újabb adag ragasztócsík kerül fel a meghatározott helyekre, majd a filcezőgépnél egyenletesen, a meghatározott módszerek szerint elkészítjük a filcezett csövet. A következő lépésnél egy görgőző gépet használunk, ami összevasalja a „filc-sávokat”, majd az olajozó gépben megfelelő mennyiségű olajba áztatjuk az alkatrészeket.
Végső fázis a csomagolás, ahol a beolajozott terméket kétrétegű fóliába helyezzük és a tömlők végét lehegesztjük. A felesleges részt levágjuk és végül a késztermék a dobozba kerül.