Termelési kapacitás bővítése

Termelési kapacitás bővítése

Új szoftverek és gyártóberendezések beszerzése

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: LITZE Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező, Mérnöki Kft.

PROJEKT CÍME: „Versenyképesség növelő és kapacitásbővítő fejlesztés megvalósítása a LITZE Kft.-nél”

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 83 510 339 Ft

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Cégünk új komplex versenyképesség növelő és kapacitásbővítő fejlesztés valósít meg Székesfehérváron, az Alba Ipari Zónában. A vállalkozás jelenlegi gépparkja CNC és hagyományos megmunkáló gépekből áll, azonban a további megrendelések elfogadása érdekében a jelenlegi géppark folyamatos fejlesztést igényel, annak érdekében, hogy a vállalkozás a legkorszerűbb technológiákkal tudjon versenybe szállni.

Read More

Adaptív technológiai innováció

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: LITZE Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező, Mérnöki Kft.
PROJEKT CÍME: „A Litze Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén nagy pontosságú CNC 3D koordináta mérőgép beszerzésével”
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 12 202 320 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 50 %

Read More

GYAKORNOKI PROGRAM

KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: LITZE Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező, Mérnöki Kft.
PROJEKT CÍME
: Humán erőforrás fejlesztés a Litze Kft-nél
A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 9 389 248 Ft
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100 %

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

A Litze Kft. új gyártóberendezések beszerzése mellett nagy hangsúlyt fektet a munkatársak kiválasztására és szakmai fejlődésük támogatására. A humán erőforrás fejlesztés célú projekt keretében 3 fő gyakornok foglalkoztatására került sor: ebből 2 fő fémforgácsoló végzettséggel rendelkező gépkezelő, akik a felvételt követően gyakorolták a rajzok olvasását, értelmezését, a mérőeszközök helyes használatát, megismerkedtek az üzemben gyártott termékekkel és gépekkel, majd bekapcsolódtak a gyártási feladatok elvégzésébe: CNC gépeken végeztek műveleteket. A 3. fő CAD/CAM gyártáselőkészítő informatikus, akinek a feladata technológiai leírások, műveleti utasítások összeállításában való segédkezés, műszaki rajzok készítése, befogó készülékek tervezése stb. A vállalati gyakornoki kapcsolattartó gyártástechnológus, minőségügyi szakember, minőségellenőr, feladata volt a gyakornokok betanítása, munkájuk folyamatos monitorozása, szakmai és személyes fejlődésük előmozdítása. Read More

Alkatrészek

Alumínium anyagok feldolgozása

Miután beérkezett az alumínium alapanyag a raktárunkba, nagy mennyiségben, szálban, a darabolós kollégáink nekiállnak és méretre vágják a csöveket.
Mivel mérete és az anyaga engedi, egyszerre több szálat is lehetséges darabolni, csak a megfelelő módszert kell használni.A következő folyamat a préselés, ahol pneumatikus présgép segítségével a csöveket megszilárdítjuk. Esztergálásnál lyukat fúrunk az alkatrész véződéseibe, majd a biztos illeszkedés miatt a megfelelő tűréshez esztergáljuk. Ezután a saját készítésú lyukasztógépünk a megfelelő pozíciókban kiszakítja az anyagot, többféle lyukméretben is egyszerre. Még utoljára visszakerül az alkatrész az esztergára és egy végső beszúrás készül rajta, amivel meghatározzák az illeszkedésének a maximum pozícióját.
Végül utómunkát hajtunk végre rajta, sorjázzuk az alkatrészt és felkerül a szereldénkbe.

Read More

Litze pályázat

Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program

 

2013. június. 17.

A LITZE Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező, Mérnöki Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Telephelyfejlesztés” címmel megjelentetett pályázati kiírásán.
A 326 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében egy új, 3209 négyzetméter hasznos alapterületű gyártócsarnok, iroda és raktár épül.
A projekt megvalósulásának tervezett napja: 2013.12.31.

Read More

Gépeink

NCT EMR – 1020 CNC Megmunkálóközpont

Munkatér:

  •             Asztal mérete: 1200 x 500 mm
  •             T-hornyok száma x mérete x távolsága: 18 x 5 x 100 mm
  •             Asztalterhelhetőség: 650 kg  
  •             Főorsóhomlok távolsága az asztal síkjától: 150 – 710 mm
  •             Főorsó tengely távolsága az oszloptól: 608 mm

Read More