Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program

Litze pályázat

Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program

 

2013. június. 17.

A LITZE Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező, Mérnöki Kft. 100 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Közép-dunántúli Regionális Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott, „Telephelyfejlesztés” címmel megjelentetett pályázati kiírásán.
A 326 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében egy új, 3209 négyzetméter hasznos alapterületű gyártócsarnok, iroda és raktár épül.
A projekt megvalósulásának tervezett napja: 2013.12.31.

A székesfehérvári LITZE Kft. elektronikai, elektromechanikai alkatrészeket, részegységeket gyárt és szerel össze nyomdaipari berendezésekhez. Vevői német, belga és magyar cégek.
A bérelt telephelyen működő cégnek most az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatással lehetősége nyílik egy új, saját tulajdonú gyártócsarnok felépítésére. A zöldmezős beruházásban felépülő gyártócsarnok korszerű anyagok és technológiák felhasználásával készül, és a megújuló energiát hasznosító technológiák is alkalmazásra kerülnek.
A fejlesztést a magas színvonalú gyártási környezet megvalósítása esetére prognosztizált vevői megrendelések növekedése, illetve a hosszú távú fejlesztési és és gyártási projektek beindításának terve is indokolja, és amely fejlesztés lehetővé teszi piaci részesedésük jelentős növelését.
A projekt eredményeképpen a 18 fő munkavállaló megtartása mellett 12 fős létszámnövekedést terveznek. Az új gyártócsarnok korszerű, kényelmes munkahelyet biztosít a LITZE Kft. munkatársai részére.
A projekt az Európai Unió Támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Litze Elektromechanikai Fejlesztő, Kivitelező Mérnöki Kft.
8000 Székesfehérvár, Babér utca 6/b.
Telefon: +36/22 511-360
Fax: +36/22 511-365
E-mail: info@litze.com
Web: www.litze.com

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 1. III. emelet

Tel.: +36/22 513-370, Fax: +36/22 312-340
info@kdrfu.hu
www.kdrfu.hu
Ügyfélszolgálat: +36 40 200-617